რას ეძებ?

კულინარია ჯანმრთელობა და სილამაზე

ტყუილია თუ მართალი: მითები საკვებ პროდუქტებზე

ტყუილია თუ მართალი: მითები საკვებ პროდუქტებზე
მაკარონი ასუქებს…

ტყუილია! სინამდვილეში გასუქებას ხელს უწყობს სხვადასხვა სახის საწებელი. ამიტომ გასუქების შიშით არ შეიკავოთ თავი მაკარონის ჭამაზე. მიირთვით ბოსტნეულთან ერთად და შეანელეთ ერთი სუფრის კოვზი ზიუთუნის ზეთით.

უცხიმო კერძი არ იწვევს სიმაძღრის შეგრძნებას

ტყუილია! სიმაძღრის შეგრძნებას იწვევს ნახშირწყლები (კარტოფილი, მაკარონი, პური) და არა უშუალოდ შაქრები.

მარილი მაღლა სწევს წნევას…

ამაში ნაკლებად დარწმუნებული არიან მეცნიერები. მეტიც, გამოკვლევებით დადგინდა, რომ მარილის ამოღებამ რაციონიდან შესაძლოა გამოიწვიოს გულის დაავადებები, რადგან უმისობა გამოიწვევს ქოლესტერინის მომატებას, რაც მიზეზი გახდება ათეროსკლეროზის, ინფაქტისა და ინსულტის განვითარებისა.

ღამე ჭამა ასუქებს…

არასწორია! უფრო მნიშვნელოვანია საკვების მთლიანი რაოდენობის დღის განმავლობაში მიღება და ადამიანის ფიზიკური აქტივობა.

ცხარე საკვები მავნებელია კუჭისთვის…

პირიქით! წიწაკა, პილპილი, პირშუშხა, მდოგვი – ნამდვილი მკვლელებია მავნე ბაქტერიებისა, ამავე დროს, ხელს უწყობს ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ფუნქციონირებას.

კვერცხი ხელს უწყობს ქოლესტერინის მომატებას…

არა და არა! კვერცხში ნამდვილად არის ბევრი ქოლესტერინი, მაგრამ ის არასოდეს გადადის პირდაპირ სისხლში. თუ არა გაქვთ დარღვეული ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლა, ანუ არ გაწუხებთ ეს პრობლემა, შეგიძლიათ ყოველდღიურად მიიღოთ თითო კვერცხი.

ტეგები:

შესაძლოა დაგაინტერესოს

კომენტარის დატოვება

Your email address will not be published. Required fields are marked *